Gaveuddeling 2023

Sparekassens årlige gaveuddelinger

Vores årlige gaveuddeling er en helt central del af vores formål - at være samfundsansvarlig. Vi uddeler hvert år penge til foreninger i alle størrelser, som er aktive i vores del af regionen. 


I år 2023 har vi uddelt 450.000 kr. til 77 foreninger med 21.984  medlemmer


Gaveuddelingen er en årlig tilbagevendende begivenhed i Rise Sparekasse, som udspringer af sparekassens filosofi om ikke bare at tjene penge – men også være opmærksomme på, hvordan de tjenes, og hvordan det bruges på at udvikle deres nære omverden. I år blev der uddelt pengegaver til 77 foreninger med i alt 21.984 medlemmer fordelt på Ærø og Fyn.


Alle foreninger på Ærø Fyn kan søge tilskud til deres foreninger via gaveuddelingen– og igen i år har de været flittige med ansøgningerne. Derfor har Rise Sparekasse valgt at hele 450.000 kroner skal fungere som en håndsrækning til vidtrækkende formål.


Formålene med midlerne var mange, f.eks. til mere fællesskab i foreninger, støtte til koncerter, specifikke udstyr til at kunne drive foreningerne og Rise Sparekasse er glade for at kunne ramme så mange som muligt, lyder det fra sparekassedirektør, Bjarne V. Nielsen:

“Vi har mange fantastiske foreninger på Ærø og Fyn som igen i år har søgt. Jeg glæder mig over at kunne sikre gode betingelser for udviklingen af lokalområderne. Her er Gaveuddeling en vigtig begivenhed, fordi vi kan støtte foreninger og aktiviteter, der skaber liv og udvikling lokalt. Derfor er jeg glad for at kunne hylder alle de ildsjæle, der hver dag gør en kæmpe forskel for vores lokale samfund.”


Rise Sparekasses historie bygger på stærke lokale rødder med lange og stolte traditioner. Og den vigtigste tradition er netop at støtte lokalsamfundet og de lokale foreninger. Noget, som Bjarne V. Nielsen er meget stolt af:

”Vi har et brændende ønske om at understøtte de lokale initiativer og ildsjæle, der hjælper med at forstærke regionen og bidrager til, at der er liv og “gøremål” i fritiden. Vi gør vores allerbedste for at støtte klub- og foreningslivet bredt på Ærø og Fyn og på tværs af aktiviteter. Det betyder meget for os, at vi kan bidrage positivt ude i lokalsamfundet,” siger han og fortsætter:

“Puljen kan gøre en forskel for de mange frivillige kræfter, og gaveuddelingen er et blandt mange initiativer fra vores side på vejen til at realisere vores formål om at blive: Det mest samfundsansvarlige pengeinstitut i Danmark," udtaler han.


Endnu en gang stor interesse

Mange foreninger på Ærø og Fyn har valgt at benytte tilbuddet om at søge tilskud hos Rise Sparekasse. 


Rise - Gaveuddeling 2023 - Afslutning - SoMe FINAL

Svendborg

Filialen Svendborg uddelte 17. april i alt 100.000 kr. til 15 foreninger af frivillige ildsjæle ved en hyggelig reception i filialen på Fåborgvej.

”I Svendborg og omegn er 15 foreninger med i alt 4252 medlemmer blevet udvalgt blandt de mange ansøgere. Ansøgningerne lyder på alt fra små udflugter til større lokale festivaler, kaffemaskiner til havebænke, og Rise Sparekasse er glade for at kunne ramme så mange som muligt" siger filialdirektør i Svendborg, Linda Kongstad Levorsen.


Faaborg

Filialen Faaborg uddelte 19. april i alt 50.000 kr. til 12 foreninger af frivillige ildsjæle ved en hyggelig reception i Bryggergaarden.

”I Faaborg og omegn er 12 foreninger med i alt 2731 medlemmer blevet udvalgt blandt de mange ansøgere. Formålene med midlerne var mange, f.eks. til mere fællesskab i sportsklubber, træplantning, initiativer på tværs af aldersgrupper og indsatser for sårbare familier og Rise Sparekasse er glade for at kunne ramme så mange som muligt" udtrykker siger filialdirektør i Svendborg, Linda Kongstad Levorsen.


Haarby:

Filialen Haarby uddelte 24. april i alt 150.000 kr. til 20 foreninger af frivillige ildsjæle ved en hyggelig reception i Haarby afdeling på Algade 4.

"I Haarby og omegn er 20 foreninger med i alt 10.206 medlemmer blevet udvalgt blandt de mange ansøgere. Vi er meget glade og stolte af, at igen i år er der mange foreninger, der har søgt vores gaveuddeling" siger Kenneth Jensen. 


Rise

Filialen Rise uddelte 27. april i alt 150.000 kr. til 30 foreninger af frivillige ildsjæle ved 2 hyggelige receptioner i Rise afdeling på Ærøskøbing.

"På Ærø er 30 foreninger med i alt 4.795 medlemmer blevet udvalgt blandt de mange ansøgere. Det viser, hvor meget de frivillige ildsjæle brænder for, at der fortsat skal være aktiviteter og tilbud til lokalområdet" udtaler filialdirektør i Rise, Ole L. Jørgensen.


Selvom vi kunne ønske det, kan vi desværre ikke tildele midler til alle de gode formål, men opfordrer alle til at søge næste års gaveuddeling”, slutter Bjarne V. Nielsen.

Se alle modtagerne for 2023 her.


Se gavemodtagere fra de andre år

I år 2022 har vi uddelt 450.000 kr. til 72 foreninger i alle størrelser med et vidtrækkende formål- fordelt på hele yn og Ærø. Se alle gavemodtagerne fra 2022 her.


Se modtagerne herunder:

Gaveuddeling 2021

Gaveuddeling 2020

Gaveuddeling 2019

Gaveuddeling 2018

Gaveuddeling 2017

Gaveuddeling 2016

Gaveuddeling 2015

Gaveuddeling 2014

Gaveuddeling 2013


Hvad siger Gavemodtagerne fra 2023:

”I Dråben spiller vi også undervandsrugby. Det er en sport, der sjældent får spalteplads eller sendetid og derfor er vi glade for, at Rise Sparekasse har valgt at støtte os. Det var desuden en fornøjelse at være med til gaveuddelingen, hvor frivillige fra mange forskellige foreninger fik lejlighed til at tale sammen“ siger Lars »Fox«, Svendborg Sportsdykkerklub.


”Vi blev udvalgt til at være blandt gavemodtagerne, og modtog kr. 5.000,00 til brug for en oplevelse for scleroseramte og deres familier. Vi er meget taknemmelige for gaven, og siger mange tak for støtten og den hyggelige eftermiddag, hvor vi sammen med andre frivillige modtog diplomer og pengegaver. Endnu en gang TAK!!” siger Jytte Stampe Mikkelsen, kasserer ved Scleroseforeningen - Lokalafd. MIDTFYN.


”Det er 25. gang vi kan byde velkommen til Svendborg handicap festival, vi er derfor meget glade for at Rise sparekasse har valgt at støtte os og de 350 handicappede og hjælper der besøger festivalensom i år afholdes d. 21/6” udtaler Karin Andersen, formand for Svendborg handicap festival.


”Gaven fra Rise Sparekasse er en kærkommen hjælp til udskiftning af vores tre udtjente Gymnastikbænke, der kan indgå i mange forskellige springopstillinger, returbaner, forhindringsbaner, rutsjebaner - ja det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan, og er uundværlig for vores børnehold i AB Gymnastik v/Aarup Boldklub” siger Anni Schmidt Petersen, som er forretningsudvalgsmedlem af AB Gymnastik.


"At modtage et beløb fra Rise Sparekasses årlige gaveuddeling betyder både en økonomisk håndsrækning som altid giver ekstra råderum i en lille forening, og samtidig er det en anerkendelse af foreningens arbejde og virke som vi tager som et ekstra skulderklap” siger Torben Eriksen, formand for Flemløse Boldklub


”Faaborg sejlklub takker for de 5000kr som bruges til et arrangement - et kick off løb - lørdag d 6.maj. Kick off løbet skal medvirke til at vi kan mødes på tværs af alder & afdelinger i sejlklubben og skabe sammenhold omkring den fælles oplevelse. Pengene skal bruges til forfriskninger på løbeturen og en let frokost i sejlklubben bagefter. Vi håber på at mange medlemmer vil deltage og glæder os til en dejlig dag😃” siger Marianne Bløcher, formand for ungdomsafdelingen af Faaborg sejlklub. 


”Vi fra Faaborg Kulturnat er meget taknemmelige for at have fået tildelt 4000,- kr fra deres gavekasse i år. 
Pengene skal gå til at få produceret en lille film om Kulturnatten, hvor alle de forskellige frivillige aktører bliver repræsenteret. Filmen er det vores intention kan offentliggøres og deles på SoMe - og måske endda spilles i Helios umiddelbart før Kulturnatten - for at hylde de aktive frivillige der puster liv i det lokale foreningsliv”, siger Mettemarie Bjerregaard, formand for Kulturnatten Faaborg.


”I Faaborg Tennis- og Padelklub (etableret i 1900) har vi 6 tennisbaner og i efteråret 2023 fik vi 2 padelbaner. Klubben ligger godt i læ, og vi har i foråret lavet en fællesterrasse mellem de to typer baner til samvær for klubbens medlemmer.
Vi er glade for midlerne fra Rise Sparekasse, som skal bruges til en grill og bord-bænke til brug på fællesterrassen. Det var en fornøjelse at deltage i gaveuddelingen med de 12 foreningers frivillige" siger Anne-Mette på vegne af Faaborg Tennis- og Paddelklub.