Gaveuddeling

Sparekassens årlige gaveuddelinger

Vores årlige gaveuddeling er en helt central del af vores formål - at være samfundsansvarlig. Vi uddeler hvert år penge til foreninger i alle størrelser, som er aktive i vores del af regionen. 


I år 2024 uddeler Rise Sparekasse 500.000 kr. til lokale foreninger med 15.849 medlemmer

Rise Sparekasse styrker lokalsamfundet med en årlig Gaveuddeling

Gennem den årlige Gaveuddeling styrker Rise Sparekasse lokalsamfundet med 500.000 kr. til 94 foreninger med i alt 15.849 medlemmer. Gaveuddelingen sker hvert år ud fra Sparekassens vision om at blive Danmarks mest samfundsansvarlige Sparekasse, hvor tilstedeværelse og opbakning bidrager til udvikling og liv i nærområderne på Ærø samt Fyn. Denne Gaveuddeling er en af hjørnestenene i Sparekassens formål om ikke blot at tjene penge, men også at investere dem i den lokale udvikling og trivsel.


Støtter fællesskaber og aktiviteter

Alle foreninger på Ærø samt Fyn kan søge tilskud til deres foreninger via gaveuddelingen – og igen i år har ansøgningerne været talrige. Og det totale i Sparekassen havde vi i 2023, 178 ansøgere, hvorimod i år er vi oppe på 236 ansøgere. Rise Sparekasse har derfor valgt at øge summen af pengegaverne. Disse midler vil støtte en bred vifte af aktiviteter og initiativer, der fremmer fællesskab, sundhed og trivsel.


Noget, som sparekassedirektør Bjarne V. Nielsen er meget stolt af:
Vi har et brændende ønske om at understøtte de lokale initiativer og ildsjæle, der hjælper med at forstærke regionen og bidrager til, at der er liv og “gøremål” i fritiden. Vi gør vores allerbedste for at støtte klub- og foreningslivet bredt på Ærø samt Fyn og på tværs af aktiviteter. Det betyder meget for os, at vi kan bidrage positivt ude i lokalsamfundet,” siger han og fortsætter:

Puljen kan gøre en forskel for de mange frivillige kræfter, og gaveuddelingen er et blandt mange initiativer fra vores side på vejen til at realisere vores formål om at blive: Det mest samfundsansvarlige pengeinstitut i Danmark," udtaler han.


Rise afdeling

Interessen var stor på Ærø

Rise afdeling på Ærø har uddelt 150.000 kr. til lokale foreninger. I år modtog afdelingen 71 ansøgninger, hvoraf 36 foreninger med ca. 6.905 medlemmer blev udvalgt til at modtage støtte.

Gaveuddelingen fandt sted den 22. maj 2024, hvor repræsentanter fra de forskellige foreninger var samlet for at modtage deres tilskud.


Ærø Klatreklub (ÆKK)
Ærø Klatreklub (ÆKK) blev en af de heldige modtagere af støtte fra Rise Sparekasse. Og Darren Barber fra ÆKK udtrykte sin taknemmelighed:
"Received a very welcome gift from Rise Sparekasse for Ærø Klatreklub (ÆKK). The money will be spent on updating the safety and upgrading the club in general. Improvements incoming, many thanks."


Rise Skytte- & Idrætsforening
Rise Skytte- & Idrætsforening modtog også støtte, hvilket vil hjælpe dem med deres kommende sommerfest og sikre, at klubbens medlemmer kan mødes for at fejre endnu en forrygende sæson:
"I går var vi inviteret til Gaveuddeling i Rise Sparekasse, hvor vi modtog penge, som er med til at sponsorere den store annonce i Ærø Ugeavis i forbindelse med vores årlige sommerfest Risefesten. Mange tak for donationen," lød det fra foreningen.


Ærøskøbing Idrætsklub – ÆIK og Ærø Magics
Ærøskøbing Idrætsklub - ÆIK blev tildelt 4.000 kr. og Ærø Magics blev tildelt 4.000 kr., som skal gå til både klubbens basketballhold, og så skal midlerne være med til at opdatere ÆIK’s faciliteter:  
"Vi er utroligt taknemmelige for at kunne annoncere, at Rise Sparekasse i dag har doneret i alt 8000 kr. til vores klub. Halvdelen af disse midler er øremærket vores energiske basketballhold, Ærø Magics, og vil blive anvendt til indkøb af nyt udstyr og klubtøj for at understøtte holdets imponerende vækst. Den resterende halvdel er givet til vores festudvalg, som vil bruge donationen til at anskaffe nye køleskabe, der vil forbedre faciliteterne til vores sociale arrangementer. Rise Sparekasse har som ambition at være Danmarks mest samfundsansvarlige sparekasse, og med deres støtte hjælper de os med at fremme sundhed og social aktivitet her på Ærø. En kæmpe tak til Rise Sparekasse for deres generøse støtte."


Fejring af Kvik Søbys 120-års jubilæum
Kvik Søby modtog 4000 kr. til deres jubilæum, og klubben udtrykte deres glæde:
"Søby Boldklub KVIK modtog 4000 kr., som skal gå til underholdning til vores 120-års jubilæum. Søby Boldklub KVIK siger mange tak til Rise Sparekasse. Der vil være reception i klubhuset den 24. august, hvor bestyrelsen er vært med lidt til ganen og maven."


Ommel & Omegns Beboerforening

"En stor tak til Rise Sparekasse. Vi har modtaget 4000,- kr. i årets Gaveuddeling. Pengene er et tilskud til en ny hoveddør i Ommel Beboerhus."


Ærø Flyveklub

"Ærø Flyveklubs modelflyve afdeling har onsdag den 22. maj ved Rise Sparekasses årlige gaveuddeling, modtaget 3.000 kr. til indkøb af en multirotor-drone, der skal bruges til at skabe interesse for/undervise kommende unge modelflyve-aspiranter - under gode og trygge forhold.

Anskaffelsen af en multirotor-drone falder godt i tråd med vores ønske om at tiltrække flere unge mennesker til Ærø Modelflyveklub - vi har i lighed med mange andre modelflyveklubber rundt om i landet, store udfordringer hermed.

Ærø Flyveklub takker Rise Sparekasse for den fornemme gave, der skal omsættes til en passende multirotor-drone - som, hvem ved, måske kan skaffe klubben et nyt medlem eller to. Vi gør i hvert fald hvad vi kan."

gaveuddeling 2024_Rise_Sparekasse_Rise

På billedet ses fra venstre filialdirektør Ole Jørgensen, kasserer i flyveklubben Henrik Schrøder og formand for modelflyverne Tage Jensen


Støtte der gør en forskel

Vi er både utroligt glade og stolte af, at så mange foreninger har søgt vores Gaveuddeling igen i år. Det viser, hvor engagerede vores foreninger er og hvor meget de brænder for, at der fortsat skal være aktiviteter og tilbud til lokalområdet.

Alle ansøgninger er nøje gennemgået, og selvom vi gerne ville, så kan vi desværre ikke tildele midler til alle de gode formål, men opfordrer alle til at søge næste års Gaveuddeling,” slutter Rise afdelings filialdirektør Ole L. Jørgensen.


Haarby afdeling

Interessen var stor i Haarby Haarby afdeling har uddelt 150.000 kr. til lokale foreninger. I år modtog afdelingen 42 ansøgninger, hvoraf 20 foreninger med ca. 2.767 medlemmer blev udvalgt til at modtage støtte.

Gaveuddelingen fandt sted den 31. maj 2024, hvor repræsentanter fra de forskellige foreninger var samlet for at modtage deres tilskud.


"Gaveuddelingen har igen i år været utroligt populær i lokalområdet. Og det er vi meget glade over at se. De mange ansøgninger er et tydeligt vidne om, at der er liv i samfundet omkring Rise Sparekasse - og det er vi meget stolte over at være en del af.

Vi har nøje gennemgået hver enkelt ansøgning, og selvom vi gerne ville støtte alle de fantastiske initiativer, har vi desværre ikke mulighed for at tildele midler til dem alle. Men deltag gerne i næste års Gaveuddeling, hvor vi gentager succesen" slutter Jan Svenssen, filialdirektør i Haarby afdeling.


Søllested Forsamlingshus

Claus Dall fra Søllested forsamlingshus udtrykker sin glæde således:

"Søllested Forsamlingshus er meget stolte over at modtage 9.000.- fra Gavefonden. Pengene skal bruges til energioptimering af belysning både i den lille og ved indgangsparti. 

Dette indebærer udskiftning af lamper til energirigtige systemer, pærer, ledningsnet og med indførsel af lysdæmpning samt udendørs mulighed for auto tænd og sluk ved censor."


Verninge Gymnastikforening

"Verninge Gymnastikforening var så heldige at modtage en flot donation på 6000 kr. fra Rise Sparekasse Pengene er brugt på nye trampoliner, som vores gymnaster kan hoppe og springe på med glæde!

Vi deltog i et hyggeligt arrangement sammen med mange andre lokale foreninger, der også havde modtaget donationer."


Ørsted Købmand

"Donation og sand

Tusind tak til Rise Sparekasse for en generøs donation på 10000 kr. til købmanden! Vi havde søgt penge hos dem pga. det store fald i omsætningen, der var i købmanden, da der var omkørsel pga. fjernvarme-byggeri. Og de ville gerne hjælpe med at støtte vores borgerdrevne købmand, som er sårbar over for sådan nogle udsving. Så mange tak for det!!!

En anden glædelig nyhed - der er kommet nyt sand i sandkassen. Tak til dem, som hjalp med at kunne få det til at lykkes og mange tak for hjælpen også til legepladsdagen sidste uge til alle!"Demenscafe i Røde Kors Huset

Demenscafeen takker efter at have fået midler til en tur til Humlemagasinet med kaffe & kage og på Årup hotel til spisning.

"Her er et billed af dem der var i caféen i dag Tirsdag. Vi vil gerne sige tak, for donation.

Vi skal på udflugt til Humlemagasinet og spise på Årup Hotel.

Vi er glade for at få penge, så vi kan komme ud og opleve noget sammen." Hilsen Demenscafeen, Haarby

Demenscafe_Haarby, Tur til Humlemagasinet_2024


Faaborg afdeling

Faaborg afdeling har uddelt 70.000 kr. til lokale foreninger. I år modtog afdelingen 49 ansøgninger, hvoraf 13 foreninger med ca. 1.583 medlemmer blev udvalgt til at modtage støtte. Sidste år uddelte sparekassens Faaborg afdeling i alt 50.000 kr., men i år er beløbet steget til 70.000kr.

Gaveuddelingen fandt sted den 03. juni 2024, hvor repræsentanter fra de forskellige foreninger var samlet for at modtage deres tilskud.


"Det er med stor glæde og stolthed, at vi igen i år har modtaget et imponerende antal ansøgninger til vores Gaveuddeling. Det er tydeligt, hvor meget vores foreninger brænder for at skabe værdi og aktiviteter i lokalområdet. Alle ansøgninger er blevet grundigt vurderet, og selvom vi gerne ville støtte alle de gode projekter, kan vi desværre ikke tildele midler til dem alle. Vi håber, at mange vil søge igen næste år." slutter Linda Kongstad Levorsen, filialdirektør i Faaborg afdelingen.


Faaborg Taekwondo Klub
Faaborg Taekwondo Klub blev en af de heldige modtagere af støtte fra Rise Sparekasse. Og Mia Clausen takker for et fint arrangement samt udtrykker:

"Faaborg Taekwondo klub takker mange gange for gaven og et fint arrangement. De kærkomne penge skal bruges til redskaber i træningen som sjippetove, bolde, risposer, balancebrikker, tøndebånd - alt med henblik på at lære gennem leg og udvikle og bibeholde motoriske færdigheder, da Taekwondo er mere end blot end kampsport."


FDF Svanninge-Faaborg 
"I går var vi EKSTRA glade

Vi var nemlig inviteret til Gaveuddeling hos Rise Sparekasse De har nemlig været så flinke at give os 5.800 kr. - og dem er vi virkelig glade for

Pengene skal vi bruge på, at købe en ny flagstang Den vi har nu er nemlig MEGA rådden - faktisk har vi skåret af stangen de sidste mange år af frygt for at den ville vælte. Ikke så optimalt. Og til slut har vi overhovedet ikke kunne bruge den af frygt for den ville vælte - hvis der var sat et flag i toppen.

Med den nye fiberstang kan vi IGEN hejse vores FDF flag - og selvfølgelig vores piratflag, når der er behov for det

TUSIND tak for donationen til Rise Sparekasse - send en ekstra omgang kærlighed i deres retning."


Falsled Beboerforening & byfest

"Tusinde tak til Riise Sparekasse Falsled Beboerforening fik den 3. juni 2024 overrakt kr. 10.000, - Donationen skal gå til en badestol for kørestolsbrugere i Faldsled Strandpark".


Faaborg Bordtennisklub

"Torben Pedersen og Birger Hjelholt Hansen havde her til eftermiddag den helt store fornøjelse at modtage en superflot check på kr. 5.000,- fra Rise Sparekasse.

På Faaborg Bordtennisklubs vegne vil vi gerne sige 1.000 tak til Rise Sparekasse."


Faaborg Sejlklub

"Igen i år var vi heldige at Rise Sparekasse betænkte ungdomsafdelingen med økonomisk støtte til et fællesskabende arrangement på tværs af afdelingerne.

TAK til Rise Sparekasse."


Faaborg Padel

"Endnu en gang tak for gaven. Vi kan allerede nu melde tilbage at jeres penge har gjort en forskel og gjort det muligt at købe vores boldmaskine. Det sker via jeres donering samt et tilskud fra Nordea Fonden."

Jens Andersen, Faaborg Padel

Faaborg Padel_Boldmaskine_2024


Svendborg afdeling

Svendborg afdeling har uddelt 130.000 kr. til lokale foreninger. I år modtog afdelingen 74 ansøgninger, hvoraf 25 foreninger med ca. 4.594 medlemmer blev udvalgt til at modtage støtte. Sidste år uddelte sparekassens Svendborg afdeling i alt 100.000 kr., men i år er beløbet steget til 130.000kr.


Gaveuddelingen fandt sted den 6. juni 2024, hvor repræsentanter fra de forskellige foreninger var samlet for at modtage deres tilskud.

"Hvert år er vi i Rise Sparekasse stolte af, at vi kan være med til at bidrage til det lokalområde, hvor vi hver dag arbejder og lever. Derfor er det da heller ingen hemmelighed, at vi taknemmelige for den store interesse, vores Gaveuddeling har skabt blandt foreningerne igen i år. Det giver os et unikt indblik i, hvad der rører på sig, og sikrer, at vi har fingeren på pulsen. 

Alle ansøgninger er blevet nøje behandlet, og selvom vi gerne ville tilgodese alle de flotte formål, er det desværre ikke muligt. Vi opfordrer derfor alle til at søge på ny ved næste års Gaveuddeling." slutter Linda Kongstad Levorsen, filialdirektør i Svendborg afdelingen.


Troense Kajakklub

"Gave fra Rise Sparekasse.
Troense Kajakklub har i dag modtaget en gave på 5.000 kr. fra Rise Sparekasse.  Det er vi utrolig glade for! Pengene betyder at vi kan øge budgettet for nyindkøb af kajakker i år :-)"

Kirsten Lørup, Troense Kajakklub


Se gavemodtagere fra de andre år

I år 2023 har vi uddelt 450.000 kr. til 77 foreninger med 21.984  medlemmer i alle størrelser med et vidtrækkende formål- fordelt på hele Fyn og Ærø. Se alle modtagerne for 2023 her.


I år 2022 har vi uddelt 450.000 kr. til 72 foreninger i alle størrelser med et vidtrækkende formål- fordelt på hele Fyn og Ærø. Se alle gavemodtagerne fra 2022 her.


Se modtagerne herunder:

Gaveuddeling 2021

Gaveuddeling 2020

Gaveuddeling 2019

Gaveuddeling 2018

Gaveuddeling 2017

Gaveuddeling 2016

Gaveuddeling 2015

Gaveuddeling 2014

Gaveuddeling 2013

I 2024 uddeler sparekassen 500.000 kr. 

til 94 foreninger med 15.849 medlemmer.

Rise:

Vi uddeler 150.000 kr. til 36 foreninger med ca. 6.905 medlemmer.

Rise har afholdt Gaveuddeling den 22. maj 2024.

Læs pressemeddelelse her.

Hold 1

Rise hold1

Hold 2

Rise hold2


Haarby: 

Vi uddeler 20 foreninger med ca. 2.767 medlemmer i alt 150.000 kr.

Haarby afholdte Gaveuddeling den 31. maj 2024.

Læs pressemeddelelse her.

Haarby_Gaveuddeling 2024


Faaborg:

Sparekassen uddeler 13 foreninger med ca. 1.583 medlemmer i alt 70.000 kr.

Faaborg afholdte Gaveuddeling den 3. juni 2024.

Læs pressemeddelelse her.

Faaborg_Gaveuddeling 2024Svendborg: 

Sparekassen uddelte 25 foreninger med ca. 4.594 medlemmer i alt 130.000 kr.

Svendborg afholdte Gaveuddeling den 6. juni 2024.

Læs pressemeddelelse her.

Gaveuddeling 2024 Svendborg


Hent Rise Sparekasse logo her.