Fyr dit fyr-lån

Fyr dit fyr-lån

Lige nu kan du få et lån med ekstra gode lånevilkår, når du udskifter dit gas- eller oliefyr med en grønnere varmekilde som f.eks. vand-varmepumpe, jordvarme eller fjernvarme.


Dine fordele:

 • 0 kr. i lånesagsgebyr
 • 0 kr. i sagsekspeditionsgebyr
 • 0 kr. i tinglysningsafgift

Du betaler uændret afregningsprovision, kursfradrag og omkostninger til kurssikring.

Betingelser:

 • Mindst 90% af lånets hovedstol anvendes til at udskifte olie- eller gasfyret med en grønnere varmekilde
 • Udskiftningen af varmekilden sker senest 12 måneder efter, at lånet er tinglyst.
 • Bygningen, hvor fyret skiftes, skal være godkendt og anvendes til helårsbeboelse.

Der er mange fordele ved at være kunde i Rise Sparekasse. Vi samarbejder med Totalkredit, der er ejet af Forenet Kredit, som gerne vil støtte vores kunder i at energirenovere deres hus.

Derfor kan Totalkredit give dig et økonomisk tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit gas- eller oliefyr med en varmepumpe. Det vil Totalkredit, fordi udskiftning til varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet. Energiforbruget i bygninger udgør nemlig 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug.


Alt efter hvor stor investeringen i en ny varmekilde er, kan du tage lånet som et Energilån eller som et realkreditlån. Kontakt din rådgiver, så kan i sammen tage den bedste beslutning for dig.


Tilskud fra staten

Ud over tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit kan du søge om tilskud fra staten, så det bliver endnu billigere for dig at sige farvel til dit gas- eller oliefyr. Læs mere om tilskuddet fra staten her.


Så snart din rådgiver har bekræftet, at du får tilskuddet fra Totalkredit, kan du aftale udskiftning med en installatør.


Få tryghed når du skifter til en varmepumpe

Vælger du at skifte til en varmepumpe, og er du kunde i Totalkredit, kan du desuden via vores samarbejdspartner NRGi få hjælp til hele processen. Det betyder at du får én kontaktperson, der styrer arbejdet med at vælge varmepumpe, kontakter håndværkere og kvalitetssikrer både før, under og efter installationen. Læs om dine muligheder her.


Er du én af dem, der kan få 10.000 kr.?

Du kan få tilskud fra Totalkredit, hvis du:

 • er privatkunde og har et Totalkredit-lån i huset.
 • bor i huset eller sommerhuset hele året, og huset ligger i et område uden mulighed for fjernvarme. Det kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
 • udskifter gas- eller oliefyret med en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre og får udskiftningen udført af en virksomhed (dvs. ikke 'gør-det-selv').
 • har en faktura, hvor det udførte arbejde er beskrevet, og sender en kopi til din rådgiver senest 12 måneder fra værdibevisets udstedelsesdato.

Totalkredit giver 10.000 kr. til yderligere 5.000 Totalkredit-kunder, som opfylder forudsætningerne for at få tilskuddet. Tilskuddet er skattepligtigt.

Læs øvrige vilkår og betingelser her.


Kontakt din rådgiver

Så finder vi sammen den bedste løsning. 

Det får du ud af at skrotte dit fyr

 • Forbedrer husets værdi og energimærke

Dit hus kan stige i værdi, efter du har fået varmpumpe – for når din varmeregning falder, bliver dit hus mere attraktivt at købe. Varmepumpen kan også betyde et bedre energimærke, og det kan også smitte af på husets værdi.


 • Sparer penge hvert år og kan få tilskud

Mange husejere ser varmeregningen falde med flere tusinde kroner om året, efter de har skiftet til varmepumpe. Og udover en årlig besparelse kan du reducere det beløb, du selv skal have op af lommen, når du får tilskud fra både staten og Totalkredit.


 • Bidrager til CO2-besparelse

At skifte et gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt i forhold til at reducere energiforbruget i et hus. Udskiftningen giver i gennemsnit 70% mindre CO2-udslip.


Ikon_Varmepumpe_1400x788