Gode råd til rejsen

Er du begyndt at planlægge din ferie? 

Overvejer du at holde ferie i Danmark eller rejse til udlandet? Uanset hvilken form for ferie du holder - så er der nogle ting, som du i god tid bør have styr på.


Før ferien

Sørg for alternative betalingsformer

Det er en god idé at have et alternativt betalingsmiddel med, hvis du mister dit kort, får det stjålet eller spærret. I år bliver det også sværre at veksle danske kroner i udlandet.
Vi anbefaler et ekstra kreditkort, fordi det er nemmest at have med at gøre, samt valuta. Hvis du har to kort med på rejsen, er det altid en god ide at opbevare dem 2 forskellige steder, så du altid har det ene i reserve. 


Kontanter

Som kunde hos os har du adgang til KONTANTEN-automater fordelt over hele landet – her kan du hæve eller indsætte danske kroner, og i de fleste automater kan du også hæve euro.
Vi køber og sælger følgende valutaer i vores afdelinger i Rise og Svendborg:

  • Euro
  • Amerikanske dollar
  • Engelske pund

For at være sikker på at afdelingen har den mængde, du har behov for, skal du bestille valuta 10 dage før, du skal hente sedlerne hos os. Veksling af valuta er gratis for vores garant kunder.


Læs kortbetingelserne inden afrejse

Kortbetingelserne kan variere fra kortudsteder til kortudsteder, så det er klogt på forhånd at sætte sig ind, hvor høj kortets beløbsgrænse er, hvad det koster at hæve på kortet osv. 

Tjek udløbsdato

Du bør kontrollere udløbsdato på dit kort i god tid, inden du rejser, så du er sikker på, at du kan bruge kortet under hele rejsen.


Opdater dine kortoplysninger, hvis du har fået nyt kort

Har du fået nyt betalingskort fornyelig, bør du overveje, om du har indgået i abonnementer, hvor betalingen sker via dit betalingskort. Ønsker du, at disse betalinger fortsat skal ske automatisk via dit betalingskort, skal du opdatere dine kortoplysninger på alle abonnementer, som du har indgået. I forbindelse med ferien gælder det særligt, hvis du skal krydse broerne (Øresund eller Storebælt), hvor din Brobizz ikke virker, hvis kortoplysningerne ikke er opdaterede.


Forsikring

Er du og din familie dækket af en rejseforsikring, når I er på ferie? Med en rejse- og afbudsforsikring er du godt dækket, hvis du for eksempel mister din bagage, eller rejsen bliver aflyst. Kontakt din rådgiver og høre dine muligheder i sparekassen.


Mastercard - tilbyder rejseforsikring

Mange kortselskaber tilbyder en række ekstra services til sine kunder, fx rejse- og bagageforsikring. Vidste du, at du får rejseforsikring via dit Mastercard fra sparekassen? Har du købt eller bestilt en rejse kan du se, hvordan du er stillet her.


Informér evt. bank/kortudsteder

Fortæl sparekassen om ferieplanerne, hvis du skal være på ferie i længere tid og kommer til at have et atypisk forbrug på dit kort. Oplys for eksempel kontaktinformationer, hvis der skulle opstå en situation, hvor sparekassen har behov for at komme i kontakt med dig.


Rejsevejledninger

Hold dig opdateret omkring de aktuelle rejserestriktioner i Udenrigsministeriets Rejsevejledning her.


Under ferien

Pas på pinkoden

Nøjagtigt som herhjemme gælder det også i udlandet om at holde et vågent øje med omgivelserne, når du taster din pinkode. Lær pinkoden helt udenad og aldrig opbevare den sammen med kortet.


Hold øje med kortet

Ligesom du skal være varsom med at beskytte pinkoden, skal du så vidt muligt heller ikke slippe kortet af syne i forbindelse med betalinger. Vi anbefaler også, at du jævnligt kontrollerer, at du ikke har mistet dine kort.


Opbevar ikke alle dine kort sammen

Kort skal opbevares med samme påpasselighed som kontanter, pas, sygesikringsbevis og lignende.

Kontroller kvittering

Du bør kontrollere dine kvitteringer og sørge for, at de altid er udfyldt, før du skriver under. Gem kopier af alle dine kvitteringer og automatudtræk, så du kan tjekke din konto efter endt rejse.

Hvis kortet er bortkommet eller du har mistanke om misbrug

Reagér øjeblikkeligt, hvis dit kort er bortkommet eller du får mistanke om, at det kan være misbrugt. Kontakt hurtigst muligt din bank/kortudsteder. Uden for bankens åbningstid kan du kontakte Nets på telefon:

44 89 29 29 (Dankort, Visa/Dankort, Visa Elektron) eller 

44 89 27 50 (MasterCard, Maestro og American Express).

Kend beløbsgrænserne

Når du rejser til udlandet, skal du også være opmærksom på hævegrænser, så du ikke lige pludselig står uden penge. Se vores priser i prisbogen her.

Danske kroner kan være dyrere

Nogle udenlandske butikker tilbyder, at du kan vælge mellem at betale beløbet i danske kroner eller den lokale valuta, når du bruger dit kort. Bemærk, at det ofte er lidt dyrere at vælge beløbet i danske kroner. Ofte er der lettere at betale i den lokale valuta. Beløbet bliver regnet så omregnet til danske kroner af Visa eller Mastercard.


Vær opmærksom på gebyrerne

Vær opmærksom på, at vilkårene for at hæve kontanter kan være forskellige fra automat til automat med hensyn til ting som gebyr for at hæve og vekselkurs. I de fleste tilfælde vil det stå dig bedst ved at hæve kontanter i en automat, der er knyttet til en pengeinstitut.  


Usikker på omgivelser?

Hvis du er usikker på omgivelserne, bør du undgå hæveautomater på mærke steder.

Vælg evt. en automat, hvor der er lang kø. Så er der mange mennesker omkring dig.



Efter ferien

Hold øje med kontoen

Gem dine kvitteringer og hold lidt ekstra øje med din konto efter ferien. Stemmer transaktionerne ikke med det, du har brugt kortene til, skal du øjeblikkeligt gøre indsigelse over for sparekasse.
 

Ring til os, hvis du har spørgsmål eller vil have uddybet vores gode råd, inden du rejser. 


God Rejse!