Forældrekøb


Hvad er et forældrekøb?

Skal dit barn til at flyve fra reden? Er det svært at finde en velegnet studie- eller lejebolig med en god beliggenhed til en overkommelig pris? Så kan et forældrekøb være en god løsning.


Se filmen, der kort forklarer mulighederne samt fordelene ved et forældrekøb her.


At købe en bolig til sit barn er egentlig ikke så kompliceret, som det lyder. Med et forældrekøb menes der, at man køber en ekstra bolig til sig selv, som man så udlejer til sit barn.


Fornuftig husleje og trygge rammer for dit barn 

Et forældrekøb kan være med til at skabe trygge og stabile rammer for dit barn, der starter et nyt kapitel af sit liv. Når dit barn lejer en bolig af dig, er der også mulighed for at få boligsikring – som er en støtte fra det offentlige. Er boligen stor nok, kan dit barn fremleje et værelse til en ven eller studiekammerat.


Lån penge til et forældrekøb

Finansieringen af forældrekøbet kan sammensættes på flere måder. Ligesom, når du køber boligen til dig selv, kan du fx finansiere en forældrekøbsbolig med et realkreditlån, her kan du også bruge eventuel friværdi i din egen bolig, eller en opsparing. 


Når boligen skal sælges

Når boligen skal sælges, skal du være opmærksom på, at du bliver beskattet af en eventuel fortjeneste, hvis den er steget i værdi, fordi du ikke selv har boet i boligen. Du kan også vælge at sælge den til dit barn til 15% under den offentlige vurdering. Når der kommer nye ejendomsvurderinger, ændres satsen fra 15% til 20%.


Hvad er et omvendt forældrekøb?

Med et omvendt forældrekøb kan du købe en bolig og lejer den ud til én eller begge af dine forældre. Det kan eksempelvis være, at de ønsker en bolig tættere på børn og børnebørn, en lavere husleje eller få frigivet en eventuel friværdi i egen bolig. Mulighederne og vilkårene er de samme som ved almindeligt forældrekøb.


Kom ind og hør mere om fordelene ved et forældrekøb

Overvejer du at købe en bolig til dit barn eller dine forældre? Så tag os med på råd – også før du har fundet boligen. Så kan vi sammen finde den løsning, der passer bedst til dig og dit barn/dine forældre.

Drømmer du om at give dine børn en stabil start på voksenlivet? 

Få mere information om forældrekøb og dine finansieringsmuligheder lige her.


forældrekøb